Matematik
Sandsynlighed
21. februar 2007 af
eightx2 (Slettet)
Der er givet to uafhængige hændelser A og B i et sandsynlighedsfelt (U,P).=1,6\cdot p(b)$)
og =0,9$)
Jeg skal bestemme P(A).
Jeg overveje at bruge følgende:=p(a)\cdot p(b)$)
og =p(a)+p(b)-p(a\cap b)$)
Er det sådan det skal gøres? I så fald får jeg to løsninger, hvilket jeg ikke lige kan se pointen i.
Jeg skal bestemme P(A).
Jeg overveje at bruge følgende:
Er det sådan det skal gøres? I så fald får jeg to løsninger, hvilket jeg ikke lige kan se pointen i.
Svar #1
21. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)
Hmm, jeg får også to løsninger, men den ene er større end 1, spørgsmålet er om man så bare kan vælge at se bort fra den? Virker lidt mærkeligt, ja..
Svar #2
21. februar 2007 af allan_sim
#0 + #1
Der er ikke noget mærkeligt i det. Sandsynligheder er kun defineret i intervallet [0;1], så hvis en løsning til en ligning falder uden for dette interval, ser man bort fra den. Ligesom man i andre tilfælde af "anvendt matematik" ser bort fra løsninger, der falder uden for definitionsmængden.
Der er ikke noget mærkeligt i det. Sandsynligheder er kun defineret i intervallet [0;1], så hvis en løsning til en ligning falder uden for dette interval, ser man bort fra den. Ligesom man i andre tilfælde af "anvendt matematik" ser bort fra løsninger, der falder uden for definitionsmængden.
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
