Matematik
2 opgaver
21. februar 2007 af
gangstaf (Slettet)
Hej allesammen, kunne godt bruge noget hjælp til to opgaver:
1. En cirkel har radius 5, og et punkt P ligger i afstanden 9 fra centrum. Fra P trækkes tangenterne til cirklen. Beregn afstanden fra P til tangenternes røringspunkter med cirklen. Beregn desuden den vinkel, tangenterne danner med hinanden.
2. Et rektangel er tre gange så langt som det er bredt. Bestem de vinkler, som diagonalerne danner med siderne samt den spidse vinkel mellem diagonalerne.
Tak
1. En cirkel har radius 5, og et punkt P ligger i afstanden 9 fra centrum. Fra P trækkes tangenterne til cirklen. Beregn afstanden fra P til tangenternes røringspunkter med cirklen. Beregn desuden den vinkel, tangenterne danner med hinanden.
2. Et rektangel er tre gange så langt som det er bredt. Bestem de vinkler, som diagonalerne danner med siderne samt den spidse vinkel mellem diagonalerne.
Tak
Svar #1
21. februar 2007 af ibibib (Slettet)
1. Tegn det. Der vil være en retvinklet trekant med hyp=9 og kat=5.
2. Tegn igen. Du skal få en retvinklet trekant med hyp=3x og kat=x.
2. Tegn igen. Du skal få en retvinklet trekant med hyp=3x og kat=x.
Skriv et svar til: 2 opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
