Matematik
vektor
22. februar 2007 af
dedser (Slettet)
Opgaven lyder: I en orienteret plan er givet en vektor a med længden 5. En vektor b er bestemt ved b=3/2a+2ahat. Beregn vinklen mellem vektorene a og b.
Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder vektor a udfra disse oplysninger?
Er der nogen der kan forklare mig hvordan jeg finder vektor a udfra disse oplysninger?
Svar #1
22. februar 2007 af ibibib (Slettet)
Du kan og skal ikke bestemme vektor a. Du skal beregne vinklen mellem a og b.
Udnyt at
a·b = a·(3/2a+2â) = 3/2a²+0 = 3/2·5² = 75/2.
og
|b|² = (3/2a+2â)² = osv.
Udnyt at
a·b = a·(3/2a+2â) = 3/2a²+0 = 3/2·5² = 75/2.
og
|b|² = (3/2a+2â)² = osv.
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
