Matematik

Differentialregning

22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)
Hvordan differentierer jeg
f(x) = ln(3x+5) ???

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Sammensat funktion.

Svar #2
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Tak.

Svar #3
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Okay, hjalp mig ikke alligevel.
Kan ikke finde ud af de sammensatte funktioner.
Er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)

Hvis du sætter f(x) = g(h(x)), og dermed g(x) = ln(x) og h(x) = 3x+5. Desuden ved du at g´(x) = 1/x og h´(x) = 3
Der gælder så:
f´(x) = g´(h(x))·h´(x) = 3/(3x+5)

Svar #5
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Så svaret er 3/(3x+5)?

Svar #6
22. februar 2007 af LeaBea (Slettet)

Er der nogen andre der kan svare på ovenstående spørgsmål?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2007 af Benjamin. (Slettet)

#5 Ja.

Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.