Matematik

Opstil ligning

22. februar 2007 af Shortay-C (Slettet)
Hej, ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig med denne opgave. Kan ikke lige forstå den:

Om en ny dug, der er 2,0 m lang og 1,1 m bred, oplyses at dugens areal ved første vask ved krympe 0,5 %, og at længden og bredden reduceres med x %.

Opstil en ligning, som x skal opfylde

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af mathon

arealforholdet:
areal_efter/areal_før = 0,995

bredde_efter/bredde_før = sqr(0,995)=0,997497=99,7497%

længde og bredden krynper (100-99,7497)%=0,25%

Svar #2
22. februar 2007 af Shortay-C (Slettet)

okay, ja.. Men hvad bliver ligningen så??

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2007 af mathon

bredde_efter = 1,1m*(1-0,0025)=

længde_efter = 2,0m*(1-0,0025)=

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2007 af littleJo (Slettet)

i Svar #1
hvad betyder sqr(0,995)?

Skriv et svar til: Opstil ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.