Matematik

vektorer

22. februar 2007 af saharrasoul (Slettet)
nogen der vil hjælpe mig med den her blækregning (skal afleveres imorgen)? Jeg kan simpelthen ik finde ud af det! opgaven siger:

vektor a = (2,-5)
vektor b = (-6,4)
vektor c = (11,0)

vektorerne a og b udspænder et parallelogram, (hvis areal er 22 som jeg beregnde i forrige spørgsmål). beregn længden af hver af diagonalerne i parallelogrammet.

tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2007 af uksomi (Slettet)

Du kan beregne længden af hver af diagonalerne i parallellogrammet der udspændes af a og b ved, at finde længden af a+b og længden af a-b

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2007 af uksomi (Slettet)

vektor a+b= (2,-5)+(-6,4)=(-4,-1)
og længden bliver kvadratroden af (-4)^2+(-1)^2=kvadratroden af16+1=kvadratroden af 17

Vektor a-b=(2,-5)-(-6,4)=(8,-9)
længden af vektorer a-b bliver kvadratroden af 8^2-9^2=64-81=-12
længden er altså 12

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2007 af uksomi (Slettet)

vektor a+b= (2,-5)+(-6,4)=(-4,-1)
og længden bliver kvadratroden af (-4)^2+(-1)^2=kvadratroden af16+1=kvadratroden af 17

Vektor a-b=(2,-5)-(-6,4)=(8,-9)
længden af vektorer a-b bliver kvadratroden af 8^2-9^2=64-81=-12
længden er altså 12

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2007 af uksomi (Slettet)

vektor a+b= (2,-5)+(-6,4)=(-4,-1)
og længden bliver kvadratroden af (-4)^2+(-1)^2=kvadratroden af16+1=kvadratroden af 17

Vektor a-b=(2,-5)-(-6,4)=(8,-9)
længden af vektorer a-b bliver kvadratroden af 8^2-9^2=64-81=-12
længden er altså 12

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=30416

Svar #6
22. februar 2007 af saharrasoul (Slettet)

ok tak, men i #4 beregner du længden af vektor a-b, mens du i #5 beregner længden af vektor b-a. Hvad er det rigtige?

jeg troede at alle diagonalerne i et parallelogram havde samme længde. hvordan kan det være at det ik er sådan?

kan du forklare mig hvorfor diagonalerne netop findes ved den metode du bruger? altså at det f.eks. er længden af vektor a+b der er svaret.

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2007 af uksomi (Slettet)

Prøv at tegn parallellogrammet.

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.