Fysik

vand og luft

23. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvad sker der, hvis du sænker et fyldt cylinderglas ned i en skål vand og trækker parpiet væk?

- Vandet det er stadig inde i cylinderen, det var var da parpiet var på..
Er det ikke pga. luftens tryk?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2007 af mathon

luftens tryk på 1 atm = 760 mm Hg = 10,13 meter H2O, så luftrykket kan sagtens holde de ca. 30 cm vandsøjle oppe!!!

Svar #2
23. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

er det sådan noget jeg skal have lært i 9. klasse :o ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2007 af mathon

...nu - du selv nævner det - JA!!! helt sikkert

Svar #4
23. februar 2007 af Lisa02 (Slettet)

Hvad står det så for: 1 atm = 760 mm Hg

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2007 af mathon

1 atm = 1 atmosfære

760 mm Hg = 760 mm kviksølv (tungt densitet 13,6 g/mL)
se
760 mm Hg

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2007 af mathon

rettelse

1 atm = 1 atmosfære

760 mm Hg = 760 mm kviksølv (tungt densitet 13,6 g/mL)
se
760 mm Hg
se
http://peecee.dk/?id=30693

Skriv et svar til: vand og luft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.