Matematik

4.023 om noget procent osv, er fuldstændig lost

25. februar 2007 af la19 (Slettet)

"Vi får her at vide at indholdet af et radioaktivt stof i et præparat aftager eksponentielt med en halveringstid på følgende antal år:
9
1.28·10

Vi skal nu bestemme hvor mange procent af det oprindelige indhold der er tilbage efter følgende antal år:
8
8.5·10

efter det skal vi skal nu bestemme hvor lang tid der går før indholdet af det radioaktive stof er nået ned på 10 % af den oprindelige værdi."

hvordan? gerne bare et hint/formel/forklaring istedet for et resultat:) på forhånd tak

Svar #1
25. februar 2007 af la19 (Slettet)

hov, der skulle stå 8.5*10^8

og 1.28*10^9

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Star med at beregne fremskrivningsfaktoren a:
a^(1,28·10^9) = ½

Svar #3
25. februar 2007 af la19 (Slettet)

så får jeg at a=1 eller a=-1. Det kan da ikke være korrekt. Bruger forresten derive til at udregne det

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

a = den 1,28·10^9'ende rod af ½ = 0,9999999995.

Svar #5
25. februar 2007 af la19 (Slettet)

ja okay. Men igen, det er jo så også næsten det samme som 1. Men det kan jeg godt se nu. det jeg ikke kan se er at hvad jeg så skal med det? jeg er simpelthen helt lost her, sry. Min hjerne er gået helt død lige nu man.

Brugbart svar (1)

Svar #6
25. februar 2007 af ibibib (Slettet)

Beregn
a^8,5·10^8 = 0,6311 = 63,11%.

Skriv et svar til: 4.023 om noget procent osv, er fuldstændig lost

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.