Matematik

4d.p.: log

27. februar 2007 af Sannaen (Slettet)
Hejsa, jg har fået nogle matematik opgaver, hvis tekst er skrevet på engelsk.. Og jeg forstår ikke helt, hvad det er jeg skal ?.. Jeg har aldrig hørt om noget lign. 4 d.p.:

Min opgave lyder således:

Solve the following logarithmic equation, giving your answer to 4 d.p.:

1a) log7x = 2.9
b) Inx + In2x = 3.6

Håber nogen kan hjælpe !

Svar #1
27. februar 2007 af Sannaen (Slettet)

* OBS: De skal udregnes på lommeregner (:

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

d.p = decimal places - du skal altså løse ligningen på lommeregner, og angive svaret med 4 decimalers nøjagtighed.

Svar #3
27. februar 2007 af Sannaen (Slettet)

hehe SÅ enkelt (: Eej skønt ! Tusind tak for din hjælp

Svar #4
27. februar 2007 af Sannaen (Slettet)

På den anden side...

Jeg taster: log(7x) og det giver 0.7565.. ikke noget lign. 2.9

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2007 af eightx2 (Slettet)

#4
Du skal løse log(7x)=2,9:

log(7x)=2,9 <=>
7x=10^2,9

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2007 af mathon

log(7x)=2,9

husk at 10^(y) er omvendt funktion af log(x)

10^(log(7x))=10^2,9

7x = 10^2,9

x = [10^2,9]/7



ln(x) + ln(2x) = 3.6 , da ln(a*b)=ln(a)+ln(b)

husk at e^(y) er omvendt funktion af ln(x)

ln(x*2x) = 3.6

ln(2x^2) = 3.6

e^(ln(2x^2)) = e^3.6

2x^2 = e^3.6

x^2 = (e^3.6)/2

x = +/-sqr[(e^3.6)/2]

Svar #7
27. februar 2007 af Sannaen (Slettet)

#5 Gør jeg dette og skriver:
log(7*113,475462) = 2,9 (mangler der så ikke cifre?)

#6 Puha.. Må nok indrømme at jeg er blevet rimelig forvirret... Er slet ikke med /:

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2007 af Waterhouse (Slettet)

Hvis du har en TI89'er og eksplicit bliver bedt om at løse opgaverne på lommeregneren, skal du skrive

solve(log(7*x)=2,9,x)

og tage resultatet med 4 decimalers nøjagtighed.

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. februar 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Svart med at løs dem ved brug af aritmetik (ikke algebra, som mange tror det er man bruger), og så indtaster du bare løsningen på lommeregneren for at få det med et passende antal decimaler.

log(7x) = 2,9 =>
10^log(7x) = 10^2,9 =>
7x = 10^2,9 =>
x = 10^2,9/7

Google påstår at

x ~ 113.4755

Tilsvarende med den anden:

ln(x) + ln(2x) = 3,6 =>
ln(x*2x) = 3,6 =>
ln(2x²) = 3,6 =>
exp(ln(2x²)) = exp(3,6) =>
2x² = exp(3,6) =>
x² = exp(3,6)/2 =>
x = +/- (exp(3,6)/2)^(1/2) =>
x = (exp(3,6)/2)^(1/2)

da man ikke kan tage logaritmen til et negativt tal, sålænge man arbejder i de reelle tals legeme. Altså er

x ~ 4,2777

Svar #10
02. marts 2007 af Sannaen (Slettet)

Jeg forstår bare ikke , hvorfor det skal give 113.4755 ? Det gør det ved mig hele tiden.. Men var meningen ikke at de tskulle give 2.9 + tre mere?

Skriv et svar til: 4d.p.: log

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.