Biologi

Blodsukker

28. februar 2007 af siimba (Slettet)
Hej,
Er igang med en rapport om blodsukker, hvor vi har lavet et forsøg med nogle forskellige kulhydrater.

Og skal blandet skrive hvilken gruppe kulhydrater hører til henne.
Jeg har placeret cola som et disakkarid, da det indeholder sakkarose og rugbrød som et polysakkarid, da det indeholder stivelse

Men hvad med bananer og rosiner?

Umiddelbart ville jeg sætte banan som både et polysakkarid og et monosakkarid - da den både indeholder stivelse og frugtsukker - men er det rigtigt?
Og igen, hvad med rosiner??

Håber nogen kan hjælpe :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Hverken cola, bananer eller rosiner er kulhydrater. Det er produkter som indeholder en masse ting. Bl.a. indeholder cola også en række syrer. Derfor må du ikke uden videre angive produkter som kulhydrater.

Kulhydrater er en bestemt type kemisk stof, som består af C, H og O.

Nu ved jeg ikke præcis hvilke kulhydrater hvilke produkter indeholder, men du remser selv en række op. Derfor ville jeg sige at at banen indeholder to kulhydrater: Stivelse (Polysakkarid) og frugtsukker (Monosakkarid).

Og er du sikker på at cola overhovedet indeholder kulhydrater?

Svar #2
28. februar 2007 af siimba (Slettet)

Altså det var en af de fødevarer vi skulle bruge til forsøget - så det vil jeg da gå ud fra. Min lærer sagde at det indeholdte sakkarose, hvilket jo må gøre det til et disakkarid.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2007 af apandersen (Slettet)

Ja, ok. Det er jo vist også klart, da det jo indeholder sukker.

Jeg ville nok skrive rapporten på den måde at jeg ville inddele den efter fødevarerne først. Under dem ville jeg skrive hvilke kulhydrater det indeholder. og derefter ville jeg så klassificere hvert enkelt kulhydrat. Evt. suppleret med strukturformler.


Svar #4
28. februar 2007 af siimba (Slettet)

Jeg er stortset færdig med opgaven - mangler bare at skrive noget om rosiner

Svar #5
28. februar 2007 af siimba (Slettet)

Nu har jeg skrevet at den indeholder både monoskakkarider og polysakkarider, det lyder nogenlunde rigtigt i mit hovede hvertfald :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2007 af gahle (Slettet)

Rosiner er jo tørrede druer.. så umiddelbart vil jeg gå udfra de indeholder fructose (det der sjovt nok kaldes druesukker)... så skynd dig at rette det, for det er jo ikke polysakkarid, men monosakkaridet fructose, hvilket tørret frugt altid består af..

Bananens kulhydratindhold afhænger af modenheden! En umoden banan indeholder stivelse, der under modningsprocessen omdannes til fructose.

i dit afsnit vedr. sakkarose er det relevant at skrive, at ved optagelse af sakkarose, der er opbygget af et fructose og et glukose-molekyle, skal det nedbrydes til glukosemolekyle før det optages, hvilket faktisk gør, at det tager længere tid at optage end andre simple kulhydrater.

Skriv et svar til: Blodsukker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.