Matematik
Ligebenet trekant
01. marts 2007 af
Miss La Di Da (Slettet)
Hej.
En opg. lyder: I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB 2 enheder længere end BC.
Bestem a, således at vinkel C er lig 90 grader.
Hvordan gør jeg det, når jeg ikke kender nogle af sidelængderne, men kun vinkelgraderne?
Desuden har jeg valgt at benævne de to lige lange side hver med x, og den tredje side, som er to enheder længere end de andre med 2+x.
Håber der er nogen som kan hjælpe!
En opg. lyder: I en ligebenet trekant ABC er AC og BC de lige lange sider, og siden AB 2 enheder længere end BC.
Bestem a, således at vinkel C er lig 90 grader.
Hvordan gør jeg det, når jeg ikke kender nogle af sidelængderne, men kun vinkelgraderne?
Desuden har jeg valgt at benævne de to lige lange side hver med x, og den tredje side, som er to enheder længere end de andre med 2+x.
Håber der er nogen som kan hjælpe!
Svar #1
01. marts 2007 af ibibib (Slettet)
Pythagoras
x²+x² = (x+2)² <=>
x²+x² = x²+4x+4 <=>
x²-4x-4 = 0
x²+x² = (x+2)² <=>
x²+x² = x²+4x+4 <=>
x²-4x-4 = 0
Skriv et svar til: Ligebenet trekant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
