Matematik
grafregner
02. marts 2007 af
Piaprut (Slettet)
Hej.. :D
Jeg har lige et lille problem med en opgave:
Bestem ved hjælp af grafregneren højden af vandet 3600 sekunder efter, at påfyldningen startede.
F(x)=-x^3+30^2 , 0 < eller = x < eller = 20.
Jeg har skrevet funktionen ind i Y1 og derefter tilpasset vinduet, så det passer med de krav der er til X. Men så ved jeg ikke helt hva jeg skal gøre?
Er der nogen der kan hjælpe? :D
På forhånd tak!
Jeg har lige et lille problem med en opgave:
Bestem ved hjælp af grafregneren højden af vandet 3600 sekunder efter, at påfyldningen startede.
F(x)=-x^3+30^2 , 0 < eller = x < eller = 20.
Jeg har skrevet funktionen ind i Y1 og derefter tilpasset vinduet, så det passer med de krav der er til X. Men så ved jeg ikke helt hva jeg skal gøre?
Er der nogen der kan hjælpe? :D
På forhånd tak!
Svar #1
02. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Hvad er x? Er det tiden, målt i timer? Du skal i al fald finde den y-værdi (jeg går ud fra, at F(x) er vandets højde til tiden x), der svarer til en tid på 3600 sekunder. Hvis x er målt i timer, skal du finde F(1). På grafregneren kan det vist gøres med funktionen 'trace'.
Svar #2
02. marts 2007 af Piaprut (Slettet)
ups, X er vandhøjden og den måles i dm. og f(X) er tiden målt i sekunder. hmm.. jamen hvis man bruger trace gætter man sig så ikke bare frem til resultatet, eller? Det har jeg nemlig gjort, men troede der var en smartere måde at gøre det på. :)
Svar #3
02. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Hvis grafregneren kan løse ligninger, kan du løse ligningen -x^3+30^2 = 3600.
Skriv et svar til: grafregner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
