Matematik
Vigtige funktioner
24. marts 2004 af
john vs. jon (Slettet)
hej.. kunne godt bruge lidt hjælp til denne opg. den lyder sådan:
funktionen f er bestem ved, at f(x)=2x-1
Om den linære funktion g oplyses, at dens graf går dennem (7,2), og at den skærer grafen for f i (2,(f)).
Bestem en forskrift for g, når
vm(g)=]-1,8].
har selv lavet det meste, og har fundet forskriften ved:
f(2)=2*2+1 = 5
så hældning (2-5)/(7-2) = -3/5
og efter lidt regning har jeg fået forskriften til:
y=-3/5x+31/5
men mangler at bestemme intervallet Dm(f)
håber der nogle der kan hjælpe mig..!!
på forhånd tak
funktionen f er bestem ved, at f(x)=2x-1
Om den linære funktion g oplyses, at dens graf går dennem (7,2), og at den skærer grafen for f i (2,(f)).
Bestem en forskrift for g, når
vm(g)=]-1,8].
har selv lavet det meste, og har fundet forskriften ved:
f(2)=2*2+1 = 5
så hældning (2-5)/(7-2) = -3/5
og efter lidt regning har jeg fået forskriften til:
y=-3/5x+31/5
men mangler at bestemme intervallet Dm(f)
håber der nogle der kan hjælpe mig..!!
på forhånd tak
Svar #1
24. marts 2004 af iB (Slettet)
Du finder Dm(f) ud fra Vm(f) i dette tilfælde. Fordi du har med en pæn ret linie at gøre, er der ikke det store hokus pokus. Husk at f(x)=y, og find ud af, hvad x må være for y=-1 og y=8. Dette giver dig to værdier for x. Kan du se, at disse x´er giver dig Dm(f)??
Ellers tegn op linien, og marker Vm(f) på y-aksen, og tænk så lidt over definitionen af Dm(f)...
Ellers tegn op linien, og marker Vm(f) på y-aksen, og tænk så lidt over definitionen af Dm(f)...
Skriv et svar til: Vigtige funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
