Matematik

sammensatte funk.

03. marts 2007 af _Keller (Slettet)
Funktionerne f og g er givet ved:

f(x)= 2x - 3 og g(x) = 2kvdr. x
Bestem en forskrift for (fog)(x); husk at angive Dm(fog)
Angiv derefter f´(x), g´(x) og (fog)´(x)

Hvordan begynder jeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2007 af ibibib (Slettet)

(fog)(x) = f(g(x)) = f(2kvrod.x) = 2·(2kvrod.x) - 3 = 4kvrod.x -3.

Svar #2
03. marts 2007 af _Keller (Slettet)

har jeg også fået til:)
kiggede lige på et eksempel på jeg havde lavet før


hvad med Dm(fog) ?

Svar #3
03. marts 2007 af _Keller (Slettet)

f´(x) = 2
g´(x) = 2/kvdr. x + 4
er det ikke sådan

og (fog(´(x) = 2/kvdr. x + 4

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2007 af Liiinee (Slettet)

Funktionerne f og g er givet ved:

f(x)= 2x - 3 og g(x) = 2kvrod. x + 4
Bestem en forskrift for (fog)(x); husk at angive Dm(fog)
Angiv derefter f´(x), g´(x) og (fog)´(x)


Jeg har så sagt, at:
(fog)(x) = f(g(x)) = f(2 kvrod. x + 4) = 2·(2 kvrod. x + 4) - 3 = (4 kvrod. x +4) -3

f(x)= 2x - 3 f´(x) = 2
g(x) = 2 kvrod. x +4 g´(x) = 1/ kvrod. x +4

(fog)(x)= 2/kvrod. x +4

Men hvad er Dm(fog)

Skriv et svar til: sammensatte funk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.