Matematik
Isolere y, please! Og ret!
06. marts 2007 af
Gold-digga (Slettet)
2y-14x=-3 .... nogle der gider isolere y???!
Sikkert MEGET nemt, men kan sgu ikke lige!
Og er dette rigtigt (jeg kan finde hældningskoef og skæringspunkt med y-aksen):
(-1,4) og (7,0)
Hældningen a= 0-4/7-(-1) = -4/8 = -1/2 ?
b (skæringspunkt med y-aksen) = 4-1/2*8(-1) = 3,5 ?
Y= -1/2x + 3,5.
Sikkert MEGET nemt, men kan sgu ikke lige!
Og er dette rigtigt (jeg kan finde hældningskoef og skæringspunkt med y-aksen):
(-1,4) og (7,0)
Hældningen a= 0-4/7-(-1) = -4/8 = -1/2 ?
b (skæringspunkt med y-aksen) = 4-1/2*8(-1) = 3,5 ?
Y= -1/2x + 3,5.
Svar #1
06. marts 2007 af Romulus (Slettet)
ja, du har helt ret, det er meget nemt at isolere y...
men forstår ikke, hvorfor du har oprettet denne tråd, når du fik løst samme opgave herinde i går?!
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=317358
Anden del af opgaven med hældningskoefficient og skæring med y-aksen er løst rigtigt
men forstår ikke, hvorfor du har oprettet denne tråd, når du fik løst samme opgave herinde i går?!
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=317358
Anden del af opgaven med hældningskoefficient og skæring med y-aksen er løst rigtigt
Svar #2
06. marts 2007 af Molle (Slettet)
Når man isolerer, isolerer man først led og derefter faktorer.
Led adskilles af plusser og minusser. Således består ligningen 2y-14x=-3 af leddene 2y, -14x og -3.
2y - 14x = -3
Først fjernes det led, hvor y ikke indgår. Der skal altså lægges 14x til på begge sider.
2y - 14x + 14x = -3 + 14x
Så går 14x ud på venstre side.
2y = -3+14x
Nu skal vi isolere faktorer, idet 2y består af faktorerne 2 og y. y'et kommer til at stå alene, hvis der divideres med to på begge sider af lighedstegnet.
2y/2 = (-3+14x)/2
Som bliver
y = (-3+14x)/2
Nu er y isoleret, men du kan evt. gå videre med højresiden.
y = -3/2+7x
y = 7x-3/2
Som decimaltal:
y = 7x-1,5
Den anden opgave kan du jo tjekke ved at tegne linjen.
Led adskilles af plusser og minusser. Således består ligningen 2y-14x=-3 af leddene 2y, -14x og -3.
2y - 14x = -3
Først fjernes det led, hvor y ikke indgår. Der skal altså lægges 14x til på begge sider.
2y - 14x + 14x = -3 + 14x
Så går 14x ud på venstre side.
2y = -3+14x
Nu skal vi isolere faktorer, idet 2y består af faktorerne 2 og y. y'et kommer til at stå alene, hvis der divideres med to på begge sider af lighedstegnet.
2y/2 = (-3+14x)/2
Som bliver
y = (-3+14x)/2
Nu er y isoleret, men du kan evt. gå videre med højresiden.
y = -3/2+7x
y = 7x-3/2
Som decimaltal:
y = 7x-1,5
Den anden opgave kan du jo tjekke ved at tegne linjen.
Skriv et svar til: Isolere y, please! Og ret!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
