Matematik
Differentialligninger
06. marts 2007 af
nadjaingemann (Slettet)
Hej. Jeg sidder med en opgave, som jeg bare ikke kan finde ud af..
f(x)=dy/dx=y/1+x^2
Grafen for f går gennem P(1,4). Bestem en ligning for tangenten til f i P
Håber der er en der kan hjælpe mig. Er gået fuldstændig kold!
f(x)=dy/dx=y/1+x^2
Grafen for f går gennem P(1,4). Bestem en ligning for tangenten til f i P
Håber der er en der kan hjælpe mig. Er gået fuldstændig kold!
Svar #1
06. marts 2007 af Sahar (Slettet)
Du finder først f´(x) ved at sætte punkterne ind i differentialligningen. altså 4/ 1 + 1^ 2 og regner det ud.
Så finder du ligning vha. denne formel.
y= f(x)+f´(x)(x-x)
Håber det hjalp.
Så finder du ligning vha. denne formel.
y= f(x)+f´(x)(x-x)
Håber det hjalp.
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
