Fysik

Inertimoment

07. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Hvad er et inertimoment? Jeg kan godt beregne det, men jeg kan forstå det fuldt ud.

Er der nogen der kan hjælpe mig, eller give mig et simpelt eksempel?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Øhhh ... skal vi lige tage den forfra? Dit indlæg giver _ingen_ mening!

Svar #2
07. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Hvad kan man bruge det til?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Du kan starte med at se på http://en.wikipedia.org/wiki/Moment_of_inertia , asnittet "Overview". Så kan vi tage det derfra.

Svar #4
07. marts 2007 af stræber-pigen (Slettet)

Den kan defineres som
m = S p(x) dx
(Det forstår jeg godt.)

Men så har vi også at

m = SS p(x,y) dA

m = SSS p(x,y,z) dV

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#1,

Jo, jeg vil sige, at inlægget giver mening. Vedkommende kan godt finde ud af at beregne den størrelse, som vi kalder inertimoment, men forstår ikke den fysiske betydning af det.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
Det er ikke det der står. Hun (går jeg ud fra, at brugernavnet er *Julia*) skriver at hun både kan regne på det og forstår det fuldt ud, men alligevel beder hun om hjælp til et simpelt eksempel i linjen lige nedenunder -- det giver ikke mening!

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Eller okay, nu ser jeg hvad du mener. Det afhænger af hvad vedkommende refererer til, når hun skriver at hun forstår det fuldt ud! Jeg troede at det var den fysiske betydning af hvad inertimoment er for noget.

Min fejl -- sorry!

Skriv et svar til: Inertimoment

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.