Andre fag

KVOTE 2

07. marts 2007 af divide (Slettet)
Hej

Er kommet helt i tvivl her i sidste øjeblik..
Hvis man nu vælger at søge ind på en uddannelse i kvote 2, kan man så ikke søge ind på den sammen uddannelse et andet sted men blot i kvote 1?
Eller kan man kun søge kvote 2 hvis man gør det til et sted (fx. ens førstepriotet)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Det er sådan, at når du søger skal du udfylde et prioriteringsskema. Her prioriterer du dine ønsker. Du bliver altid vurderet både i kvote 1 og kvote 2. Ønsker du at ændre rækkefølgen på dit prioriteringsskema, skal det gøres inden 1.juli det år du søger!

Med andre ord; du kan godt søge en uddannelse fx filosofi på SDU gennem kvote 2 og så inden 1. juli ændrer dit ønske til filosofi i Kbh. Det det afhænger af er din prioritering. Du vil, såvidt muligt, få tilbudt en plads på din 1. prioritet!


Svar #2
07. marts 2007 af divide (Slettet)

hmm tror ikke helt du forstår..

Hvis jeg nu søger ind til filosofi i kbh gennem kvote 2 og har det som nr 1 på mit prioteringsskema, kan jeg så godt som nr. 2 priotering søge ind på filosofi på SDU på førstepriotet? altså sådan så hvis jeg ikke kommer ind på gennem kvote 2 det ene sted, så har jeg stadig en chance for at komme ind det andet sted gennem kvote 2?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Eksempel:

1.prioritet = filosofi i Kbh

2.prioritet = filosofi på SDU

Hvis du ikke kommer ind i Kbh (pga. dit gennemsnit eller andet)bliver dit prioriteringsskema sendt videre til SDU. På SDU vurder dit så din ansøgning og der plads der får du tilbudt en plads.

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Det er derfor du sender ansøgninger ud til ALLE de steder du er interesseret i og KUN prioriteringsskemaet til første prioriteten.

Prioriteringsskemaet bliver sendt fra første til anden til tredje osv indtil der er plads på et af dine ønsker.

Man kan så kun håbe på at du bliver optaget på din første prioritet.

Du kan sagtens søge samme uddannelsesområde(=fx folkeskolelærer) flere steder i landet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

#4 på den måde er chancen for at blive folkeskolelærer større men du ved bare ikke hvor du skal læse det.

Svar #6
07. marts 2007 af divide (Slettet)

det ved jeg er ikke et mit spørgsmål..
tager bare lige eksemplet igen..

Eksempel:

1.prioritet = filosofi i Kbh

2.prioritet = filosofi på SDU


men hvis jeg nu har større chance for at komme ind gennem kvote på mit første priotet skal jeg så søge kvote 2? og er det så stadig muligt at søge kvote 1 på min anden priotet hvor jeg har størst chance for at komme ind under den kvote.

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Du spørger om hvorvidt din chance er størst i kvote 1 eller kvote 2, hvis det er rigtig forstået af mig, er chancen altid størst i kvote 2. Når du søger gennem kvote 2 bliver du automatisk også vurderet i kvote 1.


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Du ka godt have filosofi i kbh som 1. prioritet og vedlægge alt det man skal og samtidig søge filosofi på SDU som 2.prioritet uden at vedlægge alt muligt. Hvis du ikke bliver optaget på filosofi i Kbh. i hverken kvote 1 eller kvote 2 bliver din 2. prioritet (filosofi på SDU) vurderet i kvote 2(men her har du intet at blive vurderet på) og i kvote 1. Du kan derfor godt optages på filosofi på SDU selvom du ikke har vedlagt noget til vurdering i kvote 2. Du bliver optaget gennem kvote 1

Svar #9
07. marts 2007 af divide (Slettet)

Tror altså slet ikke jeg forstår hvad det er du siger :/

kan jeg godt søge kvote 2 på min første priotering og så derefter søge kvote 1 på min første priotering?

eller

Kan jeg hvis jeg først har søgt kvote på min første priotering også kun søge kvote 2 på min anden priotering .. 3 prio osv..

Brugbart svar (0)

Svar #10
07. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Du kan godt søge kvote 2 på din første prioritet og derefter søge kvote 1 på din første prioritet, det er bare ikke nødvendigt! Du bliver AUTOMATISK vurderet i både kvote 2 og kvote 1 når du søge i kvote 2!!!

hvis du først har søgt din første prioritet gennem kvote 2 kan du sagtens søge din anden prioritet eller tredje prioritet gennem kvote 1. Du bliver bare nødtil at sende et ændringsprioritetsskema med hvis du ikke har sat dine 2.3.4... prioriteter på prioriteringsskemaet.

Ændringsprioritetsskema = du ændre antallet af ønsker eller rækkefølgen. Husk her er datoen den 1.juli

Svar #11
07. marts 2007 af divide (Slettet)

men har man størst chance for at komme ind gennem kvote fordi man både blir betragtet under kvote 1 forholdene + kvote 2.. eller har man ikke fordi det kun er et hvis antal pladser der er reserveret til kvote 2 søgere? lang størstedelen af pladserne går jo til kvote 1 søgere så derfor har man vel egentlig størst chance der.. eller hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2007 af 150972 (Slettet)

Hej igen!

Man kan ikke tale om, at man har en større chance i kvote 1.

Det er rigtigt at der optages flere gennem kvote 1 men det er ikke antallet af optagende der bestemmer hvor svært eller let det er at blive optaget, DET ER DINE KARAKTER OG INTET ANDET!

I kvote 2 kan du søge hvis du gerne vil vurderes på andet end dit gennemsnit. Du har måske lavet noget efter din studentereksamen som du mener har gjort dig ligeså egnet som hvis du havde haft et højt gennemsnit.

Hvis du søger gennem kvote 2 bliver du også vurderet i kvote 1. Optagelsesudvalget kigger både på det du har lavet efter studentereksamen og på dit gennemsnit. Hvis optagelseskoefficienten bliver lavere end dit gennemsnit vil du blive optaget i kvote 1 men hvis du ikke har et gennemsnit der er højere end optagelseskoefficienten kan du stadig blive optaget bare gennem kvote 2 - hvis du bliver vurderet kvalificeret!

Man kan sige du få en "dobbelt-chance" ved at søge gennem kvote 2.

Eksempel: På tandlæge optages ca. 100 om året.

20% i kvote 2 = 20 pladser

80% i kvote 1 = 80 pladser

Der vil altså altid kun være 80 pladser(kvote 1) uanset antal ansøgere. Det eneste der er afgørende her er gennemsnittet!

Og der vil altid kun være 20 pladser i kvote 2. Men her er det ikke kun gennemsnittet men alle mulige andre ting der tæller med.

Sidste år var adgangskoefficienten på tandlæge (KU) 9.5 Det vil sige at havde du under 9.5 i gennemsnit SIDSTE år ville du ikke havde fået en plads i kvote 1. Du kunne alligevel godt være blevet optaget men gennem kvote 2.

Håber du har forstået lidt mere det er altså ikke så indviklet!

Du kan ikke bruge sidste års adgangskoefficienter til nået i år. Det ændre sig nemmelig fra år til år. Fra 2008 optages der kun 10 % i kvote 2 og 90% i kvote 1. Det bet
betyder at det bliver vigtigere at få gode karakter hvis man vil studerer på uddannelser der er svære at komme ind på. Der er fra 2008 blevet færre "smutveje" ind på uddannelserne!

Svar #13
08. marts 2007 af divide (Slettet)

Så det bedste for mig ville altså være at søge kvote 2 på alle de studier jeg søger ind på eftersom jeg har arbejdet efter min studentereksame og kan få point ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #14
08. marts 2007 af allan_sim

#13.
Ja.

Skriv et svar til: KVOTE 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.