Matematik

Svær opgave - hjælp

07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe med den sidste delopagev i denne? - ved ikke hvad jeg skal?

og hvordan jeg finder y i anden sidste del opgave?

Link: http://peecee.dk/?id=33050

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2007 af janandersen (Slettet)

et fælles punkt betyder at diskriminanten skal være nul når udtrykkene for hhv P og l sættes lig hinanden

Svar #2
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#1:

Okay, men hvordan vil du gøre det?- er lidt lost må jeg sige.

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#2,

Det er en generalisering af opgaven før, hvor du skal tegne linjen for a=3 samt beregne skæringspunkterne mellem linjen og parabelen. Før jeg går videre vil jeg sige, at du skal angive PUNKTER, dvs. også en y-koordinat. Som nu er har du kun en x-koordinat for hvert skæringspunkt.

Nå, tilbage til den opgave, du søger hjælp til. Her skal du beregne a, således at linjen og parablen netop har ét punkt fælles.

Fremgangsmåden er den samme som før, men istedet for at sætte 3 ind for a, så beholder du bare a. Dermed kommer du frem til en andengradsligning, der bestemmer skæringspunkterne mellem linjen og parablen. Diskriminanten for denne ligning vil indeholde a som ubekendt. Du skal bestemme de værdier af a, der giver netop ét skæringspunkt. Det svarer til at bestemme de værdier af a, for hvilke ligningen har netop én løsning. Det har den når diskriminanten er 0. Dermed har du en ligning, hvor a er den ubekendte. Denne ligning løses, og du er færdig.

Forstår du nu?

Svar #4
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Forstår dig ikke, vil du ikke regne lidt på - altså en begyndelse og så skal jeg prøve mig frem?

Svar #5
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#3:

Det vil ikke blive en 2. gradsligning - det bliver til y=ax-4a-2

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Jo, du forstår mig sikkert i morgen. Du er sikkert bare kørt træt i den aflevering. Jeg skal give dig første del af udregningerne. Det sidste klarer du helt sikkert selv. Here goes...

Linjens ligning er



og parablens ligning er



Disse sættes lig hinanden, idet vi skal beregne skæringspunkterne:



Denne ligning trækkes sammen til en andengradsligning:



der har diskriminanten



(Regn selv parenteserne ud!)

Vi skal finde de værdier af a, for hvilke linjen og parablen har netop ét punkt fælles. Skæringspunkterne er bestemt ved andengradsligningen, hvis diskriminant vi lige har beregnet. Denne ligning har netop én løsning når d=0. Dette giver en andegradsligning i a. De søgte værdier af a er løsningerne til denne ligning.

Forstår du nu? (Jeg håber du gør, fordi det kan næppe pensles mere ud, uden at komme med svaret!)

Svar #7
07. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Er med.

Vil du tjekke om disse opgaver er korrekte?

Link: http://peecee.dk/?id=33060

Svar #8
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Hvordan kommer du frem til 2. gradsligningen der hvor du trækker sammen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#7,

Det er bare den sidste, jeg er lidt usikker på. Er du sikker på, at arealet er størst muligt når området er kvadratisk? Eller, sagt på en anden måde, hvad er begrundelsen for dit udsagn om, at området skal være kvadratisk for at få det størst mulige areal?

Opgaven har været oppe at vende her på Studieportalen før, og så vidt jeg husker, så var svaret 55m.

Jeg finder ikke indlægget lige med det samme, og jeg gider ikke lede hele natten. Se evt. også http://studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=188923 .

Svar #10
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#6:

Er det korrekt, at d=-a^2-32a-132

????

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#8,

Ved at flytte ax og -(4a+2) over på den anden side, dvs. ved at trække ax fra på begge sider samt lægge (4a+2) til på begge sider.

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#10,

Bortset fra, at det skal være +a^2, så er det korrekt.

Svar #13
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#12:

Okay, hvordan kommer jeg så videre - det er jeg ikke helt med på?


Svar #14
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#12:

Kan ikke få det til at være +a^2 , se:
Link: http://peecee.dk/?id=33097

Svar #15
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#14:
Forkert link, her er det: http://peecee.dk/?id=33099

Brugbart svar (0)

Svar #16
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

#14,

"Minus" skal også være i anden. b er -(a+8).

Svar #17
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#16:

Kan ikke forstå /eller få det til at gå op - kan du ikke lige bygge videre på min udregning?

Brugbart svar (0)

Svar #18
08. marts 2007 af sigmund (Slettet)

Det, der er forkert i din udregning er, at du skriver



Istedet for skal der stå



Altså, en mikroskopisk forskel, men ikke desto mindre væsentlig.

Svar #19
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#18:

Ok

Svar #20
08. marts 2007 af Hans4444 (Slettet)

#18:

Hvad skal jeg nu, altså herefter?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.