Fysik

halveringstid

08. marts 2007 af KlausG (Slettet)
Hej.

da de matematiske beregninger for, hvordan man går fra formlen:

N=N0*a^t

til formlen

N=N0*e^-k*t

er undladt i vores bog, ville jeg høre om der er nogen der kan forklare mig hvordan ovenstående kan lade sig gøre.

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2007 af uksomi (Slettet)

jo det kan det da a=e^(-k), hvor k er halveringskonstanten bestemt ved formlen t½=ln2/k

Svar #2
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

men hvordan kan kan man "bare" gøre det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2007 af mathon

udledelse af omskrivning til eksponentielt udtryk på formen y=b*a^t

se
http://peecee.dk/?id=33147


Svar #4
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

Tusind tak mathon, men dine spørgsmålstegn efter T, hvad betyder de? Og hvordan kan du ændre dem fra "tau" til T?

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af mathon

jeg har hverken skrevet spørgsmålstegn eller "tau".

Er det din download-ning, som ikke er gået glat?

Svar #6
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

Nu forsvandt de spørgsmålstegn også.
og glem det med "tau".

men den sidste udregning bør det ikke være:

N0*(1/2)^t/(T1/2)

Eller er det bare mig der er forvirret fordi jeg har læst det et sted?

Svar #7
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

eller er de lig hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33152


Svar #9
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

Og hvilken sammenhæng har det med at a=e^-k ?

Svar #10
08. marts 2007 af KlausG (Slettet)

Jeg har fundet ud af det. Tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.