Matematik

Afstand fra punkt til linje

08. marts 2007 af ciel (Slettet)
Hej.

Er der nogle der kan hjælpe mig med hvordan man beregner afstanden fra et punkt til en linje?

f(x) = x^2 - x + 4/9

Punkt: (0,5 , 2)

linje: y = -4x

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33148

Svar #2
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

men hvad er a, b og y?

Svar #3
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

nårh ja, x og y er selvfølgelig punktet. men hvad er a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2007 af mathon

y = -4x + 0

a = -4 og b = 0

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2007 af SuperCarla1 (Slettet)

a er hældningskoefficienten for linjen og b er linjens skæring med y-aksen:-)

Svar #6
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

hvordan kan jeg regne ud hvad a og b er ?

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2007 af SuperCarla1 (Slettet)

Det er jo givet i linjens ligning: y=ax+b

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. marts 2007 af mathon

...du skal selvfølgelig kende forskriften for en ret linje

y = ax + b og vide, hvad a og b betyder -

(folkeskolepensum)

Svar #9
08. marts 2007 af ciel (Slettet)

jeg ved godt hvad det betyder, men hvilke tal skal jeg sætte ind?

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=33275

Skriv et svar til: Afstand fra punkt til linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.