Matematik
Vektor - linier
09. marts 2007 af
Pretsch (Slettet)
Hej jeg skal gøre rede for to linier er parallele.
Jeg skal så kigge på de to retningsvektorer, som er :
(1,2,2) og (3,6,6)
jeg kan se de er parallele, da man kan gange med 3. Men hvornår skal man skrive det/forklare det?
Jeg skal så kigge på de to retningsvektorer, som er :
(1,2,2) og (3,6,6)
jeg kan se de er parallele, da man kan gange med 3. Men hvornår skal man skrive det/forklare det?
Svar #1
09. marts 2007 af sigmund (Slettet)
Først en definition:
To vektorer a og b er parallelle hvis der gælder, at b=k*a (a=k*b), hvor k er en (reel) konstant.
I det konkrete tilfælde har vi to vektorer a=(1,2,2) og b=(3,6,6). Da b ses at fremkomme ved multiplikation af a med 3, er a og b ifølge definitionen parallelle vektorer.
-------
Det er et bud på en (god) forklaring.
To vektorer a og b er parallelle hvis der gælder, at b=k*a (a=k*b), hvor k er en (reel) konstant.
I det konkrete tilfælde har vi to vektorer a=(1,2,2) og b=(3,6,6). Da b ses at fremkomme ved multiplikation af a med 3, er a og b ifølge definitionen parallelle vektorer.
-------
Det er et bud på en (god) forklaring.
Skriv et svar til: Vektor - linier
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
