Matematik
vektor
10. marts 2007 af
The nørd (Slettet)
1. spørgsmål:
hvis man har et koordinat system med begyndelses punktet Q(0,0,0)
og man får oplyst fælgende punkter
A(2,0,0), B(0,3,0) og C(0,0,4)
alfa: 12x+8y+6z-24=0
og man får at vide at man skal bestemme den spidse vinkel mellem alfa og xy-planen
hvad er normal vektoren til xy-planen, hvis det er det jeg skal bruge til at beregne vinklen!!
- Punktet D ligger på linjestykket AB, således at |AD|=5*|BD|
bestem koordinatsættet til punktet D!!
hvordan gør man? :S
håber virkelig i kan hjælpe
hvis man har et koordinat system med begyndelses punktet Q(0,0,0)
og man får oplyst fælgende punkter
A(2,0,0), B(0,3,0) og C(0,0,4)
alfa: 12x+8y+6z-24=0
og man får at vide at man skal bestemme den spidse vinkel mellem alfa og xy-planen
hvad er normal vektoren til xy-planen, hvis det er det jeg skal bruge til at beregne vinklen!!
- Punktet D ligger på linjestykket AB, således at |AD|=5*|BD|
bestem koordinatsættet til punktet D!!
hvordan gør man? :S
håber virkelig i kan hjælpe
Svar #1
10. marts 2007 af Waterhouse (Slettet)
En normalvektor til xy-planen er en hvilken som helst vektor, hvor x og y er nul. Det nemmeste er bare at benytte (1,1,0), basisvektoren for z-aksen.
Til den anden - forestil dig at du deler linjestykket |AB| op i 6 lige store stykker. Det første stykke vil så være AD, og de fem andre vil til sammen udgøre BD (da |BD| så bliver 5 gange større end |AD|). AD må altså være 1/6 så lang som AB, og ydermere være parallel med AB - dvs. AD=1/6*AB. Ud fra det burde det være til at bestemme koordinatet for D.
Til den anden - forestil dig at du deler linjestykket |AB| op i 6 lige store stykker. Det første stykke vil så være AD, og de fem andre vil til sammen udgøre BD (da |BD| så bliver 5 gange større end |AD|). AD må altså være 1/6 så lang som AB, og ydermere være parallel med AB - dvs. AD=1/6*AB. Ud fra det burde det være til at bestemme koordinatet for D.
Skriv et svar til: vektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
