Fransk
tryk
10. marts 2007 af
Lisa02 (Slettet)
1000cm^3 = 10 N
Kan det passe?
Kan det passe?
Svar #1
11. marts 2007 af unobuno (Slettet)
det er heller ikke rigtigt
tryk er defineret som kraft pr. areal (P=F/A) eks. stiller du et étkiloslod oven på dig selv, med et bundareal på 100cm^3 (0,01m^3) er trykket på dig:
9,82N/0,01m = 982Pa (nogenlunde svarende til at have en liter mælk til at stå på dig
man bruger også atmosfæres tryk og bar til at måle tryk i men SI-enheden er pascal. En atmosfæres tryk er lig 101300Pa.
for hver ti meter du kommer under vandet stiger trykket med en atm
tryk er defineret som kraft pr. areal (P=F/A) eks. stiller du et étkiloslod oven på dig selv, med et bundareal på 100cm^3 (0,01m^3) er trykket på dig:
9,82N/0,01m = 982Pa (nogenlunde svarende til at have en liter mælk til at stå på dig
man bruger også atmosfæres tryk og bar til at måle tryk i men SI-enheden er pascal. En atmosfæres tryk er lig 101300Pa.
for hver ti meter du kommer under vandet stiger trykket med en atm
Svar #3
11. marts 2007 af unobuno (Slettet)
nej det ville være kraften pr. meter^2
kraft pr. meter^2 er definationen af tryk
kraft pr. meter^2 er definationen af tryk
Skriv et svar til: tryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
