Matematik
reducer
11. marts 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
jeg har fået den simple opgave at reducer nogle udtryk, men dat det ved at være et stykke tid siden har jeg fuldstændig glemt reglerne -- pinligt -- så hvis der er en der vil hjælpe mig igang med det første stykke kan jeg sikkert nok lave resten selv
-(a+b)+(a+1)b
er det ikke noget med jeg skal ophæve parenteserne først??
-(a+b)+(a+1)b
er det ikke noget med jeg skal ophæve parenteserne først??
Svar #1
11. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Husk at -x=-1*x:
-(a+b)+(a+1)b=-a-b+ab+b=-a+ab=a(-1+b)=a(b-1)
-(a+b)+(a+1)b=-a-b+ab+b=-a+ab=a(-1+b)=a(b-1)
Svar #2
11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
-(a+b)+(a+1)b =
så ophæves parantesen
a-b+ab+b
og her går det så galt for mig hvorfor giver det ab hvor blev 1 tallet af og hvor kom det b fra?? undskyld men det bringer ikke nogle minder tilbage om det at reducere hihi ville gerne tage den punkt for punkt og hvorfor man gør det man gør...
så ophæves parantesen
a-b+ab+b
og her går det så galt for mig hvorfor giver det ab hvor blev 1 tallet af og hvor kom det b fra?? undskyld men det bringer ikke nogle minder tilbage om det at reducere hihi ville gerne tage den punkt for punkt og hvorfor man gør det man gør...
Svar #3
11. marts 2007 af LiseKirstine (Slettet)
-a+b+a-1*b ville være mit bud.
-a+a=0 ville jeg sige og så er b*b=b^2 og så er -1 tilbage så mit svar ville være b^2-1, hvad er det jeg misforstår, eller blander det sammen med.
-a+a=0 ville jeg sige og så er b*b=b^2 og så er -1 tilbage så mit svar ville være b^2-1, hvad er det jeg misforstår, eller blander det sammen med.
Skriv et svar til: reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
