Fysik

luft tryk

11. marts 2007 af Lisa02 (Slettet)
Hvordan kan jeg beregne luftens tryk pr. cm^2, hvis jeg har en plade på fx 50cm x 25cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2007 af Jelly (Slettet)

p = F/A

p = tryk

F = kraften

A = overflade areal

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2007 af mathon

betegnelserne er måske heller ikke så enkle
men

1) Tryk = kraft pr arealenhed [N/cm^2] eller lignende

2) det samlede tryk er en kraft [N)


pladens areal = 50cm*25cm = 1250cm^2

det samlede tryk på pladen er 1250cm^2*10,1325N/cm^2=12665,6N = ca 12,7kN

Skriv et svar til: luft tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.