Matematik

Integral regning

27. marts 2004 af Martin M (Slettet)
Hej alle.

Nogen som gider hjælpe mig med udregningerne til et ubestemt integral?

Opgave 3: Løses vha. partiel integration

http://tommelise.hjem.wanadoo.dk/Lise/Matematik/egne/IntegraltestMedVink/

Nederst på siden kan man trykke for at se facit.

Men jeg kan fandme ikke få det til at stemme overens!!

Gider i at hjælpe?

På forhånd tak.

/Martin




Brugbart svar (0)

Svar #1
27. marts 2004 af sigmund (Slettet)

I den omtalte opgave ville jeg først gange ind i parantesen og få x*ln(x)+2*ln(x). Jeg mener, at stamfunktionen til x*ln(x) samt stamfunktionen til ln(x) er opgivet i "Matematisk formelsamling til A-niveau" (gymnasie) (eller enhver anden matematisk formelsamling). Dvs. at hvis du ganger ln(x) ind i parantesen først, skulle det ikke være noget problem at løse opgaven.

Svar #2
27. marts 2004 af Martin M (Slettet)

tja nu kan jeg godt se det...

men kan du så hjælpe med udregninger til den her:

Integral x * cos(2x) dx

Øvre grænse pi/4
nedre 0

Jeg sidder virkelig fast i den...den er total svær!!




Brugbart svar (0)

Svar #3
27. marts 2004 af riquelme (Slettet)

prøv med partiel integration.. INT(x·cos(2x)dx)=1/2·x·sin(2x)-INT(-1/2·sin(2x)dx)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. marts 2004 af Brian (Slettet)

Martin, med nummer 3 ville jeg netop IKKE gange ind... med formelen

INTGR( f(x)*g(x) )dx = F(x)*g(x) - INTGR( F(x)*g'(x) )dx,

ville jeg sætte g(x) = ln(x), fordi g'(x) = 1/x hvormed det næste INTGR blot bliver integralet af et plynomium.

Så får du

F(x) = (1/2)*x^2 + 2*x.

Slet al erindring om dine tidligere udregninger og prøv herfra.

Svar #5
28. marts 2004 af Martin M (Slettet)

Jeg prøver med den der!

Synes bare den her er pisse svær

Integral x * cos(2x) dx

Skriv et svar til: Integral regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.