Matematik

Trekants beregning.

13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)
Hej allesammen.

Jeg har fået en opgave for, som jeg ikke helt forstår hvordan jeg skal gribe an. Håber på en hjælpende hånd? På forhånd tak:)

I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.

Jeg skal bestemme længden af den korteste katete?

Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2007 af mathon

kort katete x
længste katete 3x
hypotenusen x+3


(x+3)^2 = x^2 + (x+3)^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2007 af mathon

sorry!!!

(x+3)^2 = x^2 + (3x)^2

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#1
Der menes vist:
x^2+(3x)^2=(x+3)^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)

#2 Og så nåede du sørme at rette den selv:)

Svar #5
13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

Tusinde tak:) det kigger jeg lig på:)

Svar #6
13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

alt det forstår jeg godt:) jeg skal regne opgaven i hånden, hvordan isolerer jeg x i det her:

x^2 + (3x)^2 = (x+3)^2 - ved godt det er pythagoræs og det, men kan ikke lige komme til en løsning?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)

Der er tale om en andengradsligning, gang parenteserne ud og flyt alt hen på venstre side og regn videre derfra...

Svar #8
13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

Det har jeg prøvet men kan ikke få det til at give andet end 1, og ifølge lommeregner giver det 1,38 og så et negativt tal..

Svar #9
13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

ved at gange paranteserne ud får jeg 4x^2=x^2+6x+9, hvad gør jeg så?

Svar #10
13. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

nej hovsa 10x^2 = x^2 + 6x + 9.

Brugbart svar (0)

Svar #11
13. marts 2007 af dnadan (Slettet)

10x^2 = x^2 + 6x + 9.
<=>
0=-9x^2+6x+9

Benyt nu her den formel du har, for løsning af en andengradsligning...

Svar #12
14. marts 2007 af cxe22xhe (Slettet)

Tak. har fundet ud det nu:)

Skriv et svar til: Trekants beregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.