Matematik
Afledning !
13. marts 2007 af
qaker (Slettet)
(2*sin(t)-t) det udtryk skal afledes og sættes til at være = o , nogen som har et bud ?
Svar #1
13. marts 2007 af lyhnet (Slettet)
find den afledte af f(t)=2*sin(t)-t
det giver f'(t)=2*cos(t)-1
sæt lige nul
2*cos(t)-1=0
så cos(t)=1/2
Hvornår er cos(t) så 1/2?
Kig på http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Unit_circle_angles.svg
og du ser straks at t=Pi/3
det giver f'(t)=2*cos(t)-1
sæt lige nul
2*cos(t)-1=0
så cos(t)=1/2
Hvornår er cos(t) så 1/2?
Kig på http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c9/Unit_circle_angles.svg
og du ser straks at t=Pi/3
Skriv et svar til: Afledning !
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
