Matematik

Proportionale linier

13. marts 2007 af DanniBred (Slettet)
Jeg har et spørgesmål, som gerne må besvares hurtigst mulig..
På tegningen http://peecee.dk/?id=34151 er der to lodrette linier som jo må være proportionale med hinanden, og eftersom vi kender den ene, skal jeg regne den anden ud.. Hvordan vil formlen for det se ud, jeg er virkelig på bar bund. Er der nogle derude der kan hjælpe??

Svar #1
13. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

Det er vel bare det halve af den kendte linie ikk', men hvordan kan beregne det?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2007 af lyhnet (Slettet)

Løsningen er meget simpel og intuitiv


Læg trekanten ind i et x,y - koordinatsystem med i venstre hjørne i (0,0)

Ligningen for den skrå linie er y=ax+b, b=0 da den går igennem (0,0). a=1,5/3,6 = 5/12

så du har y=5/12 * x

længden af den lodrette linie i midten er da:

x=1,8

y=5/12 * 1,8 = 5/12 * 18/100 = 90/1200 = 3/4 = 0,75.

- hvilket selvfølgelig er halvdelen af 1.5

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2007 af lyhnet (Slettet)

Ups...typo.
y=5/12 * 1,8 = 5/12 * 18/10 = 90/120 = 3/4 = 0,75.

Selvfølgelig ;-)

Svar #4
13. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

hvor får du x=1,8 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2007 af lyhnet (Slettet)

Med x=1,8 mener jeg at det er der hvor den lodrette streg er placeret i koordinatsystemet. Jeg indsætter derfor 1,8 i den skrå linjes ligning for at få y-værdien.

y-værdien er lig længden af linjestykket fordi grundlinjen ligger i y=0.

Svar #6
14. marts 2007 af DanniBred (Slettet)

okay tak for det

Skriv et svar til: Proportionale linier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.