Matematik

skæringspunkt

14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)
Jeg skal bestemme koordinatsættet til skræingspunktet mellem l og alfa, idet alfa=2x-3y+4z=12

men ligningen for l er

x:::3:::::1
y:::5:::T:5
z:::1::::-1

det er parameterfremstillingen jeg lige har lavet ovenfor :)

Men hvad skal jeg gøre for at bestemme skæringspunktet???

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af uksomi (Slettet)

Du indsætter de værdier for x, y og z fra parameterfremstillingen for l ind i alfas plan. Bestemmer t, som du så skal bruge til at bestemme punktet i parameterfremstillingen for l.

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=34244


Svar #3
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

skal jeg først gange t ind og så lægge dem sammen med punktet?? så får jeg den til

x:::3+t
y:::5+5t
z:::1-t

de her værdier sætter jeg så ind i alfa

2(3+t)-3(5+5t)+4(1-t)=12
6+2t-15-15t+4-4t=12
-5-17t=12
17t=-5-12
17t=-17

t=-1

så er sætter man bare t=-1 og løser parameterfremstillingen, det var sådan du mente ikke??


Svar #4
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

hov har lige set mathons link ;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2007 af uksomi (Slettet)

ja

Svar #6
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

mathon din er altså fokert men jeg er med nu tak for ideen ;)

Svar #7
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

forkert*

Svar #8
14. marts 2007 af Stine pigen (Slettet)

og tak til uksomi også selvf ;)

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. marts 2007 af mathon

fejllæsning, der
er
korrigeret
se
http://peecee.dk/?id=34260

Skriv et svar til: skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.