Matematik

Vektorer

14. marts 2007 af Liste87 (Slettet)
Om to vektorer a og b gælder det at : længde af a=3 længde af b=5 og vinklen imellem dem=60º.
Beregn længden af a-b.; det har jeg gjort vha. cosinusrelationerne og fået at længde a-b=4,359.
Bestem tallet t, således at vektoren a-tb står vinkelret på a.; den kan jeg ikke rigtig få til at gå op, er der nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2007 af Matkaj

Prik dem sammen og sæt produktet lig 0!

Svar #2
14. marts 2007 af Liste87 (Slettet)

hej matkaj. Ja det ville være smart, men det eneste jeg har fået angivet er vektoernes længder, ikke deres koordinater.. Så det kan jeg ikke..

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2007 af Matkaj

prøv at gøre det, alligevel og skriv hvad du får.

Svar #4
14. marts 2007 af Liste87 (Slettet)

jamen, jeg kan ikke finde noget skalarprodukt når jeg ingen koordinater for vektorerne har?

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2007 af Matkaj

Ok jeg hjælper:
a*(a-tb)=a*a-ta*b = |a|^2-t(a*b)
|a| kender du og a*b kan du finde fra dine oplysninger ved at bruge at cos(v) = a*b/(|a||b|).
Sæt så det hele ind i udtrykket og sæt det lig nul og bestem heraf t!

Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.