Fysik
fysik opgave
28. marts 2004 af
milletrold (Slettet)
hej kan du hjælpe mig med denne opgave?
beregn den nødvendige energi til opvarmning fra 15 grader til 100 grader af den aluminiumskedel med 2,3 L vand i. Den tomme kedel vejer 425 g.
beregn den nødvendige energi til opvarmning fra 15 grader til 100 grader af den aluminiumskedel med 2,3 L vand i. Den tomme kedel vejer 425 g.
Svar #1
28. marts 2004 af Mads (Slettet)
Hejsa!
Prøv at finde den energi der skal til for at opvarme SYSTEMET 1 grad.
Dette kan du gøre ved at finde de enkelte varmekapaciteter og lægge dem sammen.
Udtrykt på formel bliver dette til
C= c-vand*m-vand + c-kedel*m-kedel
Gang så dette med temperaturstigningen dT, så skulle du have resultatet.
Håber det hjælper.
Mads
Prøv at finde den energi der skal til for at opvarme SYSTEMET 1 grad.
Dette kan du gøre ved at finde de enkelte varmekapaciteter og lægge dem sammen.
Udtrykt på formel bliver dette til
C= c-vand*m-vand + c-kedel*m-kedel
Gang så dette med temperaturstigningen dT, så skulle du have resultatet.
Håber det hjælper.
Mads
Svar #2
28. marts 2004 af riquelme (Slettet)
E = m·c·deltaT er den energimængde der skal tilføres m kg af et stof med specifik varmekapacitet c for at opvarme det deltaT grader... beregn denne størrelse for aluminiumskedlen og for vandet og læg resultaterne sammen for at få den samlede energi
Svar #3
28. marts 2004 af -1^(1/2) (Slettet)
DeltaQ = m(vand)*c(vand)*(T(373)-T(288))+m(keddel)*c(keddel)*(T(373)-T(288)) er vist det korrekte svar
Skriv et svar til: fysik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
