Matematik
lille opgave
17. marts 2007 af
fukix154 (Slettet)
Hej, jeg er ved en opgave og jeg ved godt at jeg skal bruge d=b^2-4*ac, og derefter får jeg to løsninger fordi d er større end 0. men så skal jeg finde x=-b+-kvadrod d/2*a, men jeg får det forkerte resultat. så er der nogle som er hjælpsom. og svar mig hvad jeg gør forkert på den følgende opgave:
Givet f(x)=x^2+x-1 og g(x)=2-x
Løs ligningen f(x)=g(x)
vis venligst hvordan i du gør?
Tak for hjælpen :)
Givet f(x)=x^2+x-1 og g(x)=2-x
Løs ligningen f(x)=g(x)
vis venligst hvordan i du gør?
Tak for hjælpen :)
Svar #1
17. marts 2007 af sigmund (Slettet)
f(x) = g(x) <=>
x²+x-1 = 2-x <=>
x²+2x-3 = 0.
Diskriminant:
d = 2²-4*1*(-3) = 4+12 = 16
Løsninger:
x1 = (-2 + 16^(1/2))/2 = (-2+4)/2 = -1+2 = 1
x2 = (-2 - 16^(1/2))/2 = (-2-4)/2 = -1-2 = -3.
x²+x-1 = 2-x <=>
x²+2x-3 = 0.
Diskriminant:
d = 2²-4*1*(-3) = 4+12 = 16
Løsninger:
x1 = (-2 + 16^(1/2))/2 = (-2+4)/2 = -1+2 = 1
x2 = (-2 - 16^(1/2))/2 = (-2-4)/2 = -1-2 = -3.
Skriv et svar til: lille opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
