Matematik

simple ligninger!!! hjælp

19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)
hejsa allesammen..

jeg skal snart til en prøve i matematik igen, så tjekkede lige min sidste prøve..
jeg har fået fejl i disse FIRE tingester :-)



1)reducer udtrykket:
(p+q)^2 - p(p+q)+q^2

(p+q)^2 - p(p+q) + q^2 =
(p+q)^2 - (p+q)^2 + q^2 =
q^2




2)løs ligningen:
x/12 = 1/3 +1:

x*3 = 12*1 +1
x = 3/12 +1
x = 5



3)isoler k1 i følgende udtryk:
L = 1/k1 + 1/k2 :

L = 1*k1 + 1*k2
L = 1/2..




4)forkort brøken mest muligt:
5x^3 - 25x^2y / 3x^2 - 15xy :

5x^3 - 25 / 3 - 15x =
5x^3 - 5 / 3 - 3x =
x^3 / x


????håber der er nogle Rare sjæle der kan hjælpe mig så jeg ikke får de samme fejl igen:-)

mange tak på forhånd! :-)



Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af dnadan (Slettet)

1)
Du ganger p forkert ind i parentesen, det skulle have været:
1)reducer udtrykket:
(p+q)^2 - p(p+q)+q^2 = (p+q)^2-p^2-pq+p^2

Prøv nu at gange den første parentes ud, idet du husker på kvadratsætningen : (a+b)^2=a^2+b^2+2ab

2)
'x/12 = 1/3 +1 <=>x*3 = 12*1 +1 '
Du ganger forkert over kors, husk at alle led skal ganges, dvs. det skal være:
x/12 = 1/3 +1 <=> 3x=12+1*3*12
Regn nu selv videre herfra

3)
Hint: Flyt 1/k2 over på den anden side( træk fra på begge sider) Og gang derefter med k1 på begge sider.

4)
Såfremt der menes brøken:
(5x^3 - 25x^2y) / (3x^2 - 15xy)
=
5x^2(x - 5y) / 3x(x-5y)
Prøv nu selv at gå videre herfra.


Svar #2
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

1)
Du ganger p forkert ind i parentesen, det skulle have været:
1)reducer udtrykket:

(p+q)^2 - p(p+q)+q^2 = (p+q)^2-p^2-pq+p^

fostår ikke hvofor det skal være (p+q)^2-p^2-pq+p^
???

Svar #3
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

2)
ER DET SÅ BARE AT VI LÆGGER TALLENE SAMMEN EFTER LIGHEDS TEGNET SÅ DET KOMMER TIL AT SE SÅLEDES:

3X = 48 =

X = 48 /3 ???

ELLER??

Svar #4
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

3)

das kann ich nicht verstehe?? sorry

jeg har seriøst problemer med de der..

det er som om de ikke gider mig!!!

kan du give nogle detaljer???


L = 1/k1 + 1/k2 :

1/k2 * L = 1/k1

L = k1


eller???? help


Svar #5
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

ejj 4 eren kan jeg ej heller forstå!!!

Svar #6
19. marts 2007 af PC KOPAT (Slettet)

øv øv ..

ser at du er offline dnadan

er der andre der vil hjælpe mig??

Skriv et svar til: simple ligninger!!! hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.