Fysik

Bremselængde

19. marts 2007 af brianap (Slettet)
Jeg er altså håbløs til fysik så jeg håber at der er en der kan hjælpe her

En bil på 1150 kg bremser op fra 50,0 km/h til 0,0 km/h. Gnidningskoefficienten mellem dæk og vej er 0,70. Hvad er den mindste bremselængde?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2007 af QaZZaQ

Gnidningskraften er givet ved:
F_g=mu*F_N

benyt herefter formlen
v(t=t_slut)=a*t+v_0=0 til at finde ud af hvor lang tid der går før bilen har hstighed 0.

Indsæt herefter t i
s=-½at^2+v_0*t

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=35206

Svar #3
19. marts 2007 af brianap (Slettet)

dit link virker vidst ikke

Skriv et svar til: Bremselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.