Fysik
Dynamisk gnidning (træklods på et bord)
19. marts 2007 af
Miss Basse (Slettet)
Hej
Jeg har lidt problemer med en opgave. Håber der er en, der kan/vil hjælpe mig.
Forsøgsopstillingen lyder:
to lodder M1 (205.68g) og M3 (25.34g)
M2 = trækods på bordet (277.87g)
1) Jeg skal nu beregne den resulterende kraft. Skal jeg så trække masserne M1-M3 fra hinanden, da M3 jo virker modsat af M1? men skal jeg bruge M2 (træklods) til noget?
2) Jeg skal også beregne gnidningskraften.
Skal jeg der bruge følgende formel?
Fµ = µ • m • g
men gnidningskoefficienten µ, hvordan kan jeg beregne den?
På forhånd mange tak.
Jeg har lidt problemer med en opgave. Håber der er en, der kan/vil hjælpe mig.
Forsøgsopstillingen lyder:
to lodder M1 (205.68g) og M3 (25.34g)
M2 = trækods på bordet (277.87g)
1) Jeg skal nu beregne den resulterende kraft. Skal jeg så trække masserne M1-M3 fra hinanden, da M3 jo virker modsat af M1? men skal jeg bruge M2 (træklods) til noget?
2) Jeg skal også beregne gnidningskraften.
Skal jeg der bruge følgende formel?
Fµ = µ • m • g
men gnidningskoefficienten µ, hvordan kan jeg beregne den?
På forhånd mange tak.
Skriv et svar til: Dynamisk gnidning (træklods på et bord)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
