Matematik
Vektorer
20. marts 2007 af
sellew (Slettet)
Hvad gør jeg?
a [1,2] b [3+2t,-4+t]
Bestem tallet t så a er vinkelret på b
a [1,2] b [3+2t,-4+t]
Bestem tallet t så a er vinkelret på b
Svar #1
20. marts 2007 af Madsst (Slettet)
Når a står vinkelret på b, så er prikproduktet mellem a og b 0.
Svar #4
21. marts 2007 af BattleToast (Slettet)
Skalarproduktet (..eller 'prikproduktet') beregnes således:
a= (a1 , a2)
b= (b1 , b2)
a*b = a1*b1 + a2*b2
To vektorer er ortogonale når skalarproduktet er 0, så a*b = 0
Det kan så blive en ligning:
1*(3+2t) + 2*(-4+t) = 0
Nu kan du så isolere t:
3+2t + (-8)+2t = 0
2t + 2t = 8-3
4t = 5
t = 5/4
a= (a1 , a2)
b= (b1 , b2)
a*b = a1*b1 + a2*b2
To vektorer er ortogonale når skalarproduktet er 0, så a*b = 0
Det kan så blive en ligning:
1*(3+2t) + 2*(-4+t) = 0
Nu kan du så isolere t:
3+2t + (-8)+2t = 0
2t + 2t = 8-3
4t = 5
t = 5/4
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
