Matematik
bestem konstant
24. marts 2007 af
hamlet (Slettet)
Hej ville være super med lidt hjælp til denne opgave:
Jeg har differentieret funktionen f(x) = 2x^2+5x-7 til
f'(x)=4x+5.
Så står der i opgaven;
En linje l er bestemt ved ligningen y=-3x+c, hvor c er en konstant.
Bestem konstanten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f.
Hvordan bestemmer jeg denne c-værdi??
På forhånd mange tusind tak.
Jeg har differentieret funktionen f(x) = 2x^2+5x-7 til
f'(x)=4x+5.
Så står der i opgaven;
En linje l er bestemt ved ligningen y=-3x+c, hvor c er en konstant.
Bestem konstanten c, så linjen l bliver tangent til grafen for f.
Hvordan bestemmer jeg denne c-værdi??
På forhånd mange tusind tak.
Svar #1
24. marts 2007 af uksomi (Slettet)
du sætter f'(x)=-3 og får at f'(x)=4x+5=-3<-> 4x=-5-3 <-> 4x=-8 <-> x=-8/4=-2
derefter kan du finde ligningen for tangenten:
y=f(-2)+f'(-2)(x+2), hvor f(-2)=2(-2)^2+5*(-2)-7, f'(-2)=-3.
derefter kan du finde ligningen for tangenten:
y=f(-2)+f'(-2)(x+2), hvor f(-2)=2(-2)^2+5*(-2)-7, f'(-2)=-3.
Svar #2
24. marts 2007 af hamlet (Slettet)
tak...men jeg forstår altså ikke helt den sidste del, hvor udregner du c, henne? Og hvorfor plusser du f(-2) med F'(-2)(x+2) ??
Svar #3
24. marts 2007 af hamlet (Slettet)
undskyld...jeg har forstået det nu:) mange tusind tak, virkelig rart med hjælpen:)
Skriv et svar til: bestem konstant
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
