Matematik

en trekant

25. marts 2007 af white_angel (Slettet)
I trekant Abc er vinkel A=26,1 grader , AC=5,0, BC=3,0. Vinkel C er stump.

a) Bestem vinklerne B og C.
b) Bestem AB
c) bestem længden af medianen mc.

Hvordan kan jeg finde a?

Svar #1
25. marts 2007 af white_angel (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Jeg kigger lige på det - to minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Hvad vil det sige, at vinkel C er stump? Har lige glemt det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

a er jo = |BC|

Svar #5
25. marts 2007 af white_angel (Slettet)

Stump= en vinkel som er større end 90 og mindre end 180 grader .

Ja a=BC

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Ja, det er rigtigt!
Skulle du ikke kun have svar på, hvordan du finder a?

Svar #7
25. marts 2007 af white_angel (Slettet)

Nej , jeg mente opgave
a) Bestem vinklerne B og C.

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Nårh! Kigger lige på det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Har I haft om sinusrelationerne?

Svar #10
25. marts 2007 af white_angel (Slettet)

Ja det har vi haft om , men jeg får forkert resultat

sin(B)=5,0*sin(26,1)/3,0= 1,37222

Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Jeg vil mene, at du kan bruge sinusrelationerne til denne opgave.

Sinusrelationerne siger, at sinA/a=sinB/b. Sætter du dine kendte værdier ind, ser det således ud:

sin26,1/3=sinB/5 <=> sin26,1*5=sinB*3 (ganger over kors - brøkregel)<=> (sin26,1*5)/(3) = sinB <=> sinB=0,733232..

For at finde B siger man så: B = sin^-1(0,733232)=47,158

- Håber du forstår?

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. marts 2007 af AnnaJosefine (Slettet)

Det må være en forkert indstilling på din lommeregner - måske står den til at regne radianer ;-)

Svar #13
25. marts 2007 af white_angel (Slettet)

Ja , jeg kan godt forstå det.Kan du også hjælpe mig lidt med opgave c?

Brugbart svar (0)

Svar #14
25. marts 2007 af kkdd (Slettet)

Ved ikke om du har fået svar på det endnu, men hvis du laver en linie fra C ned til linien |AB|, så har du et nyt punkt, kalder det bare Q. Q er 90 grader, B er stadig 47,2, og derfor ved du også at C er 42,8. Derfor skal du til at lege med relationerne igen, for du ved at |BC| er 3, så derfor skal du bare finde |QC|.

Skriv et svar til: en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.