Fysik
Fysikopgave - fald
30. marts 2004 af
Pigen (Slettet)
Håber der er nogle som kan hjælpe mig med hvordan jeg skal løse denne opgave:
Et æble falder frit fra en højde af 2 meter over gulvet.
Hvilken fart har det 1 meter over gulvet, henholdvis inden det rammer gulvet?
Et æble falder frit fra en højde af 2 meter over gulvet.
Hvilken fart har det 1 meter over gulvet, henholdvis inden det rammer gulvet?
Svar #1
30. marts 2004 af Peden (Slettet)
Du kender accelerationen, den er 9.82m/s^2.
Du har formlen:
v=g*t, men du skal jo kende en tid, så du må integrere formlen, så den kommer til at hedde:
s = ½g*t^2 så kan du jo flytte rundt og se hvor lang tid det tager at falde 1 meter og 2 meter, og så sætte ind i den første.
Måske er der en nemmere måde, men sådan der kan det ihvertfald gøres`;)
Du har formlen:
v=g*t, men du skal jo kende en tid, så du må integrere formlen, så den kommer til at hedde:
s = ½g*t^2 så kan du jo flytte rundt og se hvor lang tid det tager at falde 1 meter og 2 meter, og så sætte ind i den første.
Måske er der en nemmere måde, men sådan der kan det ihvertfald gøres`;)
Skriv et svar til: Fysikopgave - fald
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
