Matematik
tangent
25. marts 2007 af
hermione (Slettet)
hej. jeg skal lave denne opgave:
en funktion er givet ved f(x)=X^3-X^2+2x-1
1)
bestem ligningen for tangenten l til grafen for f(x) i punktet p(1,f(1))
(uden hjælpemidler)
2)
grafen for f(x) har en anden tangent m der er parralel med l. find ligningen for denne.
3)
bestem ligningen for den tangent n, til grafen f(x) der har den mindste hældning.
en funktion er givet ved f(x)=X^3-X^2+2x-1
1)
bestem ligningen for tangenten l til grafen for f(x) i punktet p(1,f(1))
(uden hjælpemidler)
2)
grafen for f(x) har en anden tangent m der er parralel med l. find ligningen for denne.
3)
bestem ligningen for den tangent n, til grafen f(x) der har den mindste hældning.
Svar #1
25. marts 2007 af hermione (Slettet)
ok. her kommer det jeg har lavet indtil videre...
1)
først skal jeg diffenrensiere således at det bliver:
f(x)=3x-2x+2x
her er det så at jeg bliver lidt fortabt...skal jeg finde en formel for den? jeg er nemlig lidt i tvivl...jeg skal bare have et lille skub for at kunne komme videre...<3
på forhånd tak.
1)
først skal jeg diffenrensiere således at det bliver:
f(x)=3x-2x+2x
her er det så at jeg bliver lidt fortabt...skal jeg finde en formel for den? jeg er nemlig lidt i tvivl...jeg skal bare have et lille skub for at kunne komme videre...<3
på forhånd tak.
Svar #3
25. marts 2007 af hermione (Slettet)
og så skal man vel bruge ax^2+bx+c=0 ik´?
hvor;
a=3
b=2
c=2
og så skal jeg bruge formlen d=b^2-4ac?
hvor;
a=3
b=2
c=2
og så skal jeg bruge formlen d=b^2-4ac?
Svar #5
25. marts 2007 af hermione (Slettet)
tusind tak! men... Oo det var ikke min mening at skulle få dig til at lave alt det der...det må du undskylde...(det havde ellers været nok med et nej/ja ^^;)...nå men jeg siger rigtig mange gange tak <3
Skriv et svar til: tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
