Matematik
Røringspunkt for tangent.
30. marts 2004 af
Pindeged (Slettet)
Det går helt i ged for mig idag.
Grafen for f har en tangent t2, som er parallel med t1.
f(x)=x^3-6x+7
t1: y=-3x+5
Jeg skal bestemme koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2.
f'(x)=-3 <=> 3x^2-6=-3 <=> 3x^2 = 3<=> x^2=1 <=> x=1
f(1) = 1^3-6*1+7=2
Røringspunkt (1,2)
For mig virker det som om jeg her har udregnet røringspunktet for t1. Men det var jo ikke meningen. Hvad har jeg gjort forkert her?
Grafen for f har en tangent t2, som er parallel med t1.
f(x)=x^3-6x+7
t1: y=-3x+5
Jeg skal bestemme koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2.
f'(x)=-3 <=> 3x^2-6=-3 <=> 3x^2 = 3<=> x^2=1 <=> x=1
f(1) = 1^3-6*1+7=2
Røringspunkt (1,2)
For mig virker det som om jeg her har udregnet røringspunktet for t1. Men det var jo ikke meningen. Hvad har jeg gjort forkert her?
Svar #1
30. marts 2004 af erdos (Slettet)
x^2=1 <=> x=1
Det er fordi, at du ikke regner med den negative løsning, -1!
dvs.
f(-1) = -1^3 - 6 *-1 + 7 = 12
Røringspunkt (-1,12)
Det er fordi, at du ikke regner med den negative løsning, -1!
dvs.
f(-1) = -1^3 - 6 *-1 + 7 = 12
Røringspunkt (-1,12)
Skriv et svar til: Røringspunkt for tangent.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
