Matematik
Reducer
27. marts 2007 af
jackson89 (Slettet)
Hej :)
Jeg er i tvivl om, hvordan man reducerer følgende.
(a-b)^2 -2b(b-a)
mit bud ville være
a^2 - b^2 - 2b^2 + 2a
a^2 - 3b^2 + 2a
er jeg helt galt på den ?
:)
Jeg er i tvivl om, hvordan man reducerer følgende.
(a-b)^2 -2b(b-a)
mit bud ville være
a^2 - b^2 - 2b^2 + 2a
a^2 - 3b^2 + 2a
er jeg helt galt på den ?
:)
Svar #1
27. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Lidt galt er du på den, husk at:
(a-b)^2 =a^2+b^2-2ab
Og husk, at gange alle led i parentesen...
(a-b)^2 =a^2+b^2-2ab
Og husk, at gange alle led i parentesen...
Svar #2
27. marts 2007 af labor13 (Slettet)
du mangler 2 ab.....
jvf. a-b^2= a^2-2ab+b^2
det gør sig også gældende ved: 2b(b-a)= 2b^2-2ab
jvf. a-b^2= a^2-2ab+b^2
det gør sig også gældende ved: 2b(b-a)= 2b^2-2ab
Svar #3
27. marts 2007 af jackson89 (Slettet)
Så den kommer til at hedde:
a^2 + b^2 -2ab - 2b^2 + 2ab
a^2 - b^2 -4ab
? :-)
a^2 + b^2 -2ab - 2b^2 + 2ab
a^2 - b^2 -4ab
? :-)
Skriv et svar til: Reducer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
