Matematik
en lille opgave til
27. marts 2007 af
The nørd (Slettet)
i et koordinatsystem i summet er givet tre vektorer
a=(2,-1,-3) b=(1,-4,2) c=(-3,5,1)
om punkterne P,Q,R,S gælder at PQ(vektor)=a og QR(vektor)=b og RS(vektor)=c
gør rede for, at punktet P og S er sammnfaldende
gør rede for, at trekant PQR er retvinklet..
bare nogle hint!! er bare blank
a=(2,-1,-3) b=(1,-4,2) c=(-3,5,1)
om punkterne P,Q,R,S gælder at PQ(vektor)=a og QR(vektor)=b og RS(vektor)=c
gør rede for, at punktet P og S er sammnfaldende
gør rede for, at trekant PQR er retvinklet..
bare nogle hint!! er bare blank
Svar #1
28. marts 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#0:
Du skal bare indsætte koordinaterne og så regne løs. Der er intet ``mystisk'' i det -- ren brute force.
Brug at for en ret vinkel mellem to vektorer, er prikproduktet nul.
Du skal bare indsætte koordinaterne og så regne løs. Der er intet ``mystisk'' i det -- ren brute force.
Brug at for en ret vinkel mellem to vektorer, er prikproduktet nul.
Skriv et svar til: en lille opgave til
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
