Matematik
Hurtig opgave::
28. marts 2007 af
ralsted (Slettet)
EN virksomhed købte en trykmaskine i 1995. maskinens værdi aftager eksponentielt med 5 % pr. år. I år 2000 var værdien af trykmaskinen 400.000.
A) hvad kostede maskinen i 95'
Lad f(x) angive maskinens værdi x år efter 1995
B)Bestem en forskrift for f
C) beregn maskinens værdi i 2004
A) hvad kostede maskinen i 95'
Lad f(x) angive maskinens værdi x år efter 1995
B)Bestem en forskrift for f
C) beregn maskinens værdi i 2004
Svar #1
28. marts 2007 af NoNick (Slettet)
A) Brug renteformlen
B) Brug renteformlen
C) Brug renteformlen
:-)
B) Brug renteformlen
C) Brug renteformlen
:-)
Svar #2
28. marts 2007 af mathon
V(t) = Vo*0,95^t, hvor V(t) er værdien t år efter 1995
A)
V(5) = 400000 = Vo*0,95^5
400000 = Vo*0,95^5
Vo = 400000*0,95^(-5) =
B)
V(9) = 400000*0,95^(-5)*0,95^9 = 400000*0,95^(-5+9)
V(9) = 400000*0,95^4 =
Svar #3
28. marts 2007 af NoNick (Slettet)
Det er usportsligt bare sådan uden videre at give svaret. Det får opgaveregneren jo ikke noget ud af!
Skriv et svar til: Hurtig opgave::
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
