Matematik
Opg 6a parameter fremstilling
28. marts 2007 af
ScorpioZ (Slettet)
Hej
Opgaven jeg har problemer med er Opg 6a 12-5-2005 1-A Standard , andet spørgsmål
Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for planen y, der indeholder linien m, der går igennem C(1,1,2) og har retningsvektoren r=(3,1,8), derudover skal planen være vinkelret på planen alpha : 2x+2y-z-16=0
har tjekket at retningsvektoren for linien er vinkelret på alpha, og kan jo lave en ligning for planen y, men jeg er ikke sikker på hvorledes jeg skal lave parameter fremstillingen, er der nogen der kan give mig noget vejledning her ?
Tak på forhånd
Opgaven jeg har problemer med er Opg 6a 12-5-2005 1-A Standard , andet spørgsmål
Jeg skal bestemme en parameterfremstilling for planen y, der indeholder linien m, der går igennem C(1,1,2) og har retningsvektoren r=(3,1,8), derudover skal planen være vinkelret på planen alpha : 2x+2y-z-16=0
har tjekket at retningsvektoren for linien er vinkelret på alpha, og kan jo lave en ligning for planen y, men jeg er ikke sikker på hvorledes jeg skal lave parameter fremstillingen, er der nogen der kan give mig noget vejledning her ?
Tak på forhånd
Svar #1
28. marts 2007 af eightx2 (Slettet)
Du skal bruge to retningsvektorer til din parameterfremstilling for planen. Du har den ene, (3,1,8), og du mangler den sidste.
Da planen y skal være vinkelret på planen 2x+2y-z-16=0 må der gælde, at dennes normalvektor også er en retningsvektor for planen y.
Da planen y skal være vinkelret på planen 2x+2y-z-16=0 må der gælde, at dennes normalvektor også er en retningsvektor for planen y.
Svar #2
28. marts 2007 af dnadan (Slettet)
Normalvektoren til planen alfa må være den anden retningsvektor for planen y, nu kender du et punkt og 2 retningsvektorer, hermed kan du opskrive dens parameterfremstilling...
Svar #3
28. marts 2007 af ScorpioZ (Slettet)
Det vil jeg da lige prøve, gik lidt omvendt til den kan jeg godt se nu, tak skal i begge have :D
Skriv et svar til: Opg 6a parameter fremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
