Biologi
ELISAAAA
29. marts 2007 af
Anaa (Slettet)
Åååh, jeg er blevet fuldstændig blank hvad der angår min rapport om ELISA .
er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål?
Hvilke celler i immunsystemet påvirkes af HIV? Uddyb hvad det betyder for immunforsvaret, når disse celler ikke virker.
jeg vil virkelig være jer taknemmelige hvis i gad hjælpe!
er der nogen der kan hjælpe mig med følgende spørgsmål?
Hvilke celler i immunsystemet påvirkes af HIV? Uddyb hvad det betyder for immunforsvaret, når disse celler ikke virker.
jeg vil virkelig være jer taknemmelige hvis i gad hjælpe!
Svar #1
30. marts 2007 af stud.med (Slettet)
Generelt påvirkes de såkaldte CD4-receptor positive celler hvilket indsnevret vil sige T-hjælpercellen. Ved ikke hvor meget du er inde i immunsystemet, så du får en opridsning af hele systemet. Hvis du er inde i systemet så spring de første afsnit over og gå direkte til de individuelle svar længst nede.
Immunsystemet består grundlæggende af
1: Antigen-præsenterende celler - Makrofager, Langerhanscellen i huden samt vigtigst af alle B-lymfocytten med MHC2-receptor (forklaring længere nede)
2: T-celle familien - T-hjælpe (TCR+CD4), T-killer og en undergruppe kaldet Natural Killer Cells
Altså:
B-lymforcyt (MHC2)
T-hjælpe (CD4/TCR)
T-killer
Natural killer cells
Antigen-præsenterende cellers funktion er som navnet antyder at præsentere antigener (fremmede partikler, fx bakterieproteiner) for T-cellerne og få aktiveret et immunrespons. Dette gøres ved at antigenet bindes til MHC2 receptoren der passer som en nøgle i et nøglehul med CD4/TCR-receptoren på T-hjælpercellen.
B-lymfocytten kan ikke aktiveres før den "får lov" af en T-hjælpecelle - betragt B-lymfocytten som en skydegal terminator der først skal have lov af dens mor = T-hjælpercellen.
Efter aktivering dannes immunrespons fra B-lymfocytten (antistoffer) samt T-hjælpecellen aktiverer T-killer der destruerer den indtrængende organisme, fx en bakterie.
Altså KUN antigenpræsenterende celler med MHC2 kan aktivere immunresponset via T-hjælper med dens CD4/TCR receptor...Meget meget meget firkantet skåret ud!
SVAR PÅ SPØRGSMÅL!
1)Cellerne der påvirkes er den CD4 indeholdende T-hjælpercelle = aktivatoren af immunresponset
2)Effekt på immunforsvaret skulle nu ikke være så svært at finde ud af, så den må du selv bakse med.
Du er velkommen til at smide en besked efter mig hvis du vil have yderligere info om fx hvordan HIV-virusset fungerer og yderligere info om immunforsvaret - kan informere om at det langt fra er så simpelt som det er opstillet her i virkeligheden.
Håber ikke det var en alt for langhåret forklaring og det trods alt kunne bruges til noget.
Immunsystemet består grundlæggende af
1: Antigen-præsenterende celler - Makrofager, Langerhanscellen i huden samt vigtigst af alle B-lymfocytten med MHC2-receptor (forklaring længere nede)
2: T-celle familien - T-hjælpe (TCR+CD4), T-killer og en undergruppe kaldet Natural Killer Cells
Altså:
B-lymforcyt (MHC2)
T-hjælpe (CD4/TCR)
T-killer
Natural killer cells
Antigen-præsenterende cellers funktion er som navnet antyder at præsentere antigener (fremmede partikler, fx bakterieproteiner) for T-cellerne og få aktiveret et immunrespons. Dette gøres ved at antigenet bindes til MHC2 receptoren der passer som en nøgle i et nøglehul med CD4/TCR-receptoren på T-hjælpercellen.
B-lymfocytten kan ikke aktiveres før den "får lov" af en T-hjælpecelle - betragt B-lymfocytten som en skydegal terminator der først skal have lov af dens mor = T-hjælpercellen.
Efter aktivering dannes immunrespons fra B-lymfocytten (antistoffer) samt T-hjælpecellen aktiverer T-killer der destruerer den indtrængende organisme, fx en bakterie.
Altså KUN antigenpræsenterende celler med MHC2 kan aktivere immunresponset via T-hjælper med dens CD4/TCR receptor...Meget meget meget firkantet skåret ud!
SVAR PÅ SPØRGSMÅL!
1)Cellerne der påvirkes er den CD4 indeholdende T-hjælpercelle = aktivatoren af immunresponset
2)Effekt på immunforsvaret skulle nu ikke være så svært at finde ud af, så den må du selv bakse med.
Du er velkommen til at smide en besked efter mig hvis du vil have yderligere info om fx hvordan HIV-virusset fungerer og yderligere info om immunforsvaret - kan informere om at det langt fra er så simpelt som det er opstillet her i virkeligheden.
Håber ikke det var en alt for langhåret forklaring og det trods alt kunne bruges til noget.
Skriv et svar til: ELISAAAA
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
