Fysik
Stående bølger på en snor. HASTER
30. marts 2007 af
hjælp19 (Slettet)
hej
har en rapport for som skal aflev snart hvis jeg ik gør kan jeg ik ¨gå e eksam i fysik håber derfor at jeg får svar
MAN KAN OGSÅ FINDE DEN IND PÅ OPGAVER HER I STUDIEPORTALEN HVIS I IKKE KAN FORSTÅ DEN
her er vejledning
Stående bølger på en snor.
Ved at frembringe stående bølger på en snor vil vi undersøge, hvordan bølgens frekvens afhænger af kraften, som snoren er spændt ud med.
Målinger
Lad snoren være 1m lang og hold øje med længden i løbet af øvelsen. Snorens spænding varieres ved at hænge en række forskellige lodder i snoren. For hvert lod måles frekvensen for grundtonen, første overtone og anden overtone.
lod 1 lod 2 lod 3 lod 4 lod 5 lod 6
m 70 g 90 g 110 g 130 g 150 g 170
F
f0 17,26 19,08 20,209 23,155 24,553 25,886
f1 33,98 38,362 42,463 45,313 49,164 52,579
F2 50,561 56,077 62,827 66,423 72,785 77,697
?0
?1
?2
v0
v1
v2
Databehandling
For hver af de tre toner indtegnes frekvensen f som funktion af kraften F (dvs.: F på x-aksen og f på y-aksen). Tegn de tre grafer i samme koordinatsystem og kommentér sammenhængen mellem F og f.
Hvad afhænger bølgehastigheden v af?
mit såøresmål er at hvordan jeg skal regne de her tomme skema
de her tre med en spøresmål i skal rigtig ligne en slags x som ikke kan vises her på studieportalen
er det SÅ SÅDAN
?0 50,561 /70=0,7223
?1
?2
v0
v1
v2
er det sådan man rgnee
håber får hjælp
tak på forhånd
har en rapport for som skal aflev snart hvis jeg ik gør kan jeg ik ¨gå e eksam i fysik håber derfor at jeg får svar
MAN KAN OGSÅ FINDE DEN IND PÅ OPGAVER HER I STUDIEPORTALEN HVIS I IKKE KAN FORSTÅ DEN
her er vejledning
Stående bølger på en snor.
Ved at frembringe stående bølger på en snor vil vi undersøge, hvordan bølgens frekvens afhænger af kraften, som snoren er spændt ud med.
Målinger
Lad snoren være 1m lang og hold øje med længden i løbet af øvelsen. Snorens spænding varieres ved at hænge en række forskellige lodder i snoren. For hvert lod måles frekvensen for grundtonen, første overtone og anden overtone.
lod 1 lod 2 lod 3 lod 4 lod 5 lod 6
m 70 g 90 g 110 g 130 g 150 g 170
F
f0 17,26 19,08 20,209 23,155 24,553 25,886
f1 33,98 38,362 42,463 45,313 49,164 52,579
F2 50,561 56,077 62,827 66,423 72,785 77,697
?0
?1
?2
v0
v1
v2
Databehandling
For hver af de tre toner indtegnes frekvensen f som funktion af kraften F (dvs.: F på x-aksen og f på y-aksen). Tegn de tre grafer i samme koordinatsystem og kommentér sammenhængen mellem F og f.
Hvad afhænger bølgehastigheden v af?
mit såøresmål er at hvordan jeg skal regne de her tomme skema
de her tre med en spøresmål i skal rigtig ligne en slags x som ikke kan vises her på studieportalen
er det SÅ SÅDAN
?0 50,561 /70=0,7223
?1
?2
v0
v1
v2
er det sådan man rgnee
håber får hjælp
tak på forhånd
Svar #1
30. marts 2007 af piter (Slettet)
Teorien er, at for en streng med en bestemt længde, gælder det at jo større kraft hvormed strengen spændes op, jo større er bølgehastigheden langs strengen. hvis man afbilder værdierne for kvadratorden af ”F”, ud af x-aksen, og den tilhørende gennemsnitshastighed ”v” ud af y-aksen, vil man få en ret linje.
V=sqr(k*F/U)
bølgehastigheden stiger proportionalt med massen, hvormed snoren er spændt op.
V=sqr(k*F/U)
bølgehastigheden stiger proportionalt med massen, hvormed snoren er spændt op.
Svar #2
31. marts 2007 af hjælp19 (Slettet)
mener du altså
F på x aksen som jeg skal er lod(1-6)
og
f er frekvensen men på hvilken af dem der er jo 3 forskeligge
og denne formel forstod jeg ike jeg skal bruge den til at fylde de tommeskema V=sqr(k*F/U)
håber for svar
tak på forhånd
F på x aksen som jeg skal er lod(1-6)
og
f er frekvensen men på hvilken af dem der er jo 3 forskeligge
og denne formel forstod jeg ike jeg skal bruge den til at fylde de tommeskema V=sqr(k*F/U)
håber for svar
tak på forhånd
Skriv et svar til: Stående bølger på en snor. HASTER
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
