Fysik
dæmpet harmonisk svingning
02. april 2007 af
frp (Slettet)
hej
jeg har lidt problemer med at finde ud af hvad phi er, i formlen f(x)=A*sin(w*x+phi)+k for en dæmpet harmonisk svingning.
jeg har læst mig til, at det er en konstant som funktionen er forskudt med i x-aksens retning, men hvordan finder jeg den?
jeg har et billede af en graf udfra nogle forsøgsresultater!
på forhånd tak
jeg har lidt problemer med at finde ud af hvad phi er, i formlen f(x)=A*sin(w*x+phi)+k for en dæmpet harmonisk svingning.
jeg har læst mig til, at det er en konstant som funktionen er forskudt med i x-aksens retning, men hvordan finder jeg den?
jeg har et billede af en graf udfra nogle forsøgsresultater!
på forhånd tak
Svar #1
03. april 2007 af sheaf (Slettet)
Under forudsætning af, at A og k er bestemt, kan fasedrejningen phi bestemmes af grafens skæring (0,y) med y-aksen, for
f(0) = Asin(phi) + k
f(0) = Asin(phi) + k
Svar #2
03. april 2007 af sheaf (Slettet)
#1
Der var lagt op til den mere pædagogiske skrivemåde:
y = f(0) = Asin(phi) + k
Der var lagt op til den mere pædagogiske skrivemåde:
y = f(0) = Asin(phi) + k
Svar #5
03. april 2007 af frp (Slettet)
nåå ja jeg vidste forresten godt det med at den aftager eksponentielt, havde lige glemt at skrive det...
jeg går ud fra at det ikke ændre på måden jeg finder phi...
tak for hjælpen
jeg går ud fra at det ikke ændre på måden jeg finder phi...
tak for hjælpen
Skriv et svar til: dæmpet harmonisk svingning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
